Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator websitePerfectionisme Coaching | Ann Devynck

Wat als de drang naar perfectionisme je leven overheerst?

Er is niets mis mee om het goed te willen doen.   En iedereen krijgt graag een schouderklopje. Maar wanneer streven naar perfectie omslaat naar perfectionisme en bevestigingsdrang is het niet meer leuk.    De kern van perfectionisme is een innerlijke dwang.  Nooit is iets goed genoeg, nooit ben je honderd procent tevreden. Je hebt geen keuze, je moet de dingen op die manier doen. En als je ze niet zo doet, staat daar een gigantisch schuldgevoel tegenover.’ 

Perfectionisme verandert willen in moeten. Het verandert zelfvertrouwen in zelfkritiek.

Afbeelding
Perfectionisme coaching Ann Devynck
Perfectionisme coaching Ann Devynck

Perfectionisme Coaching - een aparte methodiek

Het patroon van ‘moeten’ doorbreken, daar gaat perfectionismecoaching over. We werken volgens een aparte methodiek in op het  onbewuste. 

Het zijn kortlopende trajecten: gemiddeld vijf keer, zelden langer dan tien keer.

We gaan aan de slag met 2 delen door ze te benoemen en te visualiseren : het deel in jezelf dat je perfectionisme aanstuurt, en het deel in jezelf dat je ‘vrije kind’ aanstuurt.   

Hier vind je de volledige beschrijving van de methodiek

RESULTAAT: De verkramping en de stress verdwijnen en zelfverzekerdheid, rust en energie komen in de plaats. 

LEESTIP :
In ‘Zeg me dat ik oké ben’ toont auteur Marcel Hendrickx aan
 dat wie lijdt aan belemmerend perfectionisme het zichzelf uiterst moeilijk maakt. Hij beschrijft hoe dit patroon ontstaat, wat de symptomen ervan zijn, welke impact het heeft op onze lichamelijke en mentale gezondheid en wat je zelf kan doen om je perfectionisme draaglijker te maken. In het boek is ook een hoofdstuk gewijd aan de OCP-methodiek. 

Marcel Hendrickx - Zeg me dat ik oké ben


Wat klanten over Ann zeggen

Christel Ravert - perfectionisme coaching
Christel Ravert
Ik heb meer inzicht gekregen in mezelf. Na herkenning kan verandering ontstaan, wat ook gebeurd is. Ik kan nu meer zaken loslaten, wil minder controle hebben op alles wat rond mij plaats vindt en zie meer het positieve in plaats van wat er nog niet is. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en vertrouwen in mensen rond mij, wat heel fijn is.
Yilberina J.
Ik merk dat ik steeds meer en meer let op zaken waar ik allang niet meer bij stilstond, of misschien geen tijd meer voor nam om bij stil te staan. Dat doe ik nu wel en dat geeft me wel veel rust.
Dat was voor mij ondenkbaar enkele maanden terug.
Ik heb sinds ons laatste gesprek geen enkel moment gehad van echte stress. Ik kan dingen beter relativeren en van me afzetten. Vaak denk ik nog aan de keren dat je zei dat we moeten bepalen wat we willen in het leven. Wat de dingen zijn die voor ons belangrijk zijn en die we willen nastreven. Ons werk is daar natuurlijk een deel van. Maar wel maar een deel. In de eerste plaats wil ik een zelfverzekerde, gelukkige vrouw zijn die een gelukkige moeder kan zijn voor haar kinderen. En dat lukt me bijzonder goed nu. Enkele maanden geleden was dit voor mij ondenkbaar.
Nogmaals bedankt voor alles.
Zoë V
Ann is een zeer aangenaam en lief persoon, die zeer snel mijn vertrouwen heeft gewonnen. Ik vond het vooral belangrijk dat ze goede feedback geeft en vaak een spiegel voorhoudt
Christophe DB
De coachingsessies bij Ann hebben geholpen om mezelf te (her)ontdekken om de impact op mezelf gevoelig te verhogen (mezelf als persoon). ). PERFECTLY IMPERFECT is een quote die aansluit bij de inzichten die ik heb verkregen uit de gesprekken met Ann.